Sebrenica woningen met zorg voor de weduwen

hand out sponsorwerving defosnova sprata pdf-1osnova sprata pdf-1 prizemlje hand out sponsorwerving def

 

 

 

 

 

Voor de weduwen van de oorlog in Sebrenica zijn in het nabij gelegen Portocari appartementen en woningen ontworpen om het laatste deel van hun leven met zorg omringd te kunnen zijn. Het plan bestaat uit 36 zelfstandige appartementen en 8 gecombineerde woningen voor 32 dames. Naast de woningen komen vele voorzieningen, zoals een ziekenzaal, een restaurant en een eerste hulppost. De appartementen worden energieneutraal door middel van zonne-energie en bodemwarmte. De oplevering vind plaats tijdens de jaarlijkse herdenking in juli 2020. Dan is het precies 25 jaar geleden dat de mannen op beestachtige wijze vermoord zijn. Het plan wordt uitgewerkt met plaatselijke architecten. De plannen worden gefinancierd door Emmaus en de stichting Proplan.